За нас и за сайта

          Всички ние – енориаши на храм „Св. Димитър” (Хасково) – родители, учители, общественици, родолюбиви българи, които не се срамуват да изповядват с дух и истина вярата на нашите деди, всички ние , които черпим от тази безценна духовна съкровищница, всички за които християнството е тъждествено на светоотеческото православие, се обединихме около идеята за популяризиране на духовната традиция на българския народ и нейното разясняване и предаване на малки и големи.
          При ползване на сайта всеки може да потърси църковни вести или тема на споделения опит в църковния живот, всеки би могъл да опознае интелектуалните висини на вярата ни, да покрие пропуските в религиозната си култура – наследство от десетилетията държавен атеизъм, всеки би могъл да проникне в истинския смисъл на някои механично предавани религиозни форми, всеки би могъл да преподаде вярно и достъпно родното верую на своите деца.
          Очакваме ваши предложения, допълнения, въпроси и споделяне по темите, свързани с вярата, на нашата електронна поща – svetlinata.na.hrama@gmail.com.

 

2 мнения по „За нас и за сайта

    • Здравейте, Гинка!

      Преди началото на учебната година се обръщаме с молба към вас да ни предоставите информация, ако имате такава, за учители и ученици, които желаят да изучават религия християнство-православие. Все още разполагаме с безплатни бройки учебници и учебни тетрадки на издателство Витезда, които можем да предоставим на сформиращи се групи в училищата или на неделни училища. Осигуряваме и безплатен достъп до сайта uchebnici-vitezda.com, където учителите могат да ползват разнообразни електронни ресурси за провеждане на уроците по религия. Електронните учебници могат да бъдат полезни и за самообучение на любознателните ученици, за родители и учители, както и за всеки, който желае да придобие основни познания за православната вяра и живота на църквата.
      Предварително Ви благодарим!

      Харесвам

Вашият коментар