Честит Ивановден! Тържествено богослужение на 145-тата годишнина от освобождението на Хасково

 

Ивановден

           Споменът за праведния е с похвали, а за теб е достатъчно Господнето свидетелство, Предтечо, защото наистина си се показал най-почитан сред пророците, като си се удостоил да кръстиш в Йорданските води Проповядвания. Ти с радост пострада за истината и благовести на затворените в ада  явилия се в плът Бог, Който взема върху Си греха на света и ни дарява велNНа ика милост.

Хасково празнува 145 години от своето освобождение
          На датата на големия християнски празник Знеполският епископ Арсений, в съслужение с епископ Макарий, отец протосингела и ректор на Пловдивската духовна семинария, духовния надзорник на Пловдивска епархия, архиерейския наместник на Хасковска духовна околия и хасковското духовенство, отслужи Божествена света литургия в обновения катедрален храм „Успение Богородично“.
          На богослужението присъстваха г-н градоначалникът, областният управител и други официални гости, както и множество миряни, дошли да съучастват молитвено в празничното богослужение.
 
          В своята проповед епископ Арсений акцентира върху празнуваната годишнина – 145 години от освобождението на Хасково, като засегна темата за свободата и нейната важност в живота на човека и цялото общество.
  Иконата е копирана от www.en.likina.com