Духовен подем в Минерални бани – Хасково

             С празничен водосвет и чин на освещаване на параклис, Негово Високопреосвещенство Светопловдивският митрополит Николай, ведно с Негово преосвещенство Знеполският епископ Арсений, архиерейския наместник на Хасковска духовна околия и свещеници от Хасково и енорията, отбелязаха даряването на новопостроения параклис „Свети цар Борис I – Покръстител“ в чертите на Минерални бани от ктиторите – семейство Йордан и Станка Костови.
В присъствието на голямо множество родолюбиви християни, на завеждащия Дирекция по вероизповеданията и кмета на общината, колеги и приятели на дарителите, владиката  Николай отбеляза голямата си радост от доброто изпълнение, съзвучно на църковния канон до най-последния детайл. Ноевият ковчег, спасил човечеството от потопа, бе посочен от владиката като предобраз на кораб – Църквата, която е новият Ноев ковчег, спасяващ от бурята на бездуховността и безбожието, обхванали днешния свят.
С благословение митрополит Николай се обърна към всички участници в строежа, като сподели, че имената им са вписани в книгата на вечния живот. Храмът е дом Божий, а построяването му в днешни дни е трудно дело, което не би се осъществило без Божието благословение.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s