Образование на колела

Поклонение – юли, 2015

snimki-ABCD0014 1

          На 26.07.2015 г., неделя следобед, малките поклонници от неделното училище и техните родители след динамично тридневно пътуване се завърнаха в родно Хасково. С благословията на отец игумена – епископ Йеротей, групата се установи в петък в Поморийския манастир „Свети Георги Победоносец“ и след поклонение в храма, манастирът приюти поклонниците.
         В съботния ден всички посетиха Созопол за поклонение пред мощите на свети Йоан Предтеча. С корабче поклонниците пристигнаха на остров Свети Иван, където се насладиха на дивия пейзаж и разгледаха разкопките и величествения градеж на главната църква на манастира, в чийто олтар са намерени мощите на Кръстителя Христов.
         Привечер, завърнали се отново в Поморие, някои успяха да присъстват на вечерното богослужение. След неделната литургия в Поморийския манастир и наливане на аязмена вода от близкото аязмо, автобусът тръгна към ямболския квартал Каргона за посещение на внушителната старинна църква „Свети Георги“, където се намира чудотворната икона на свети Георги, известна с множество изцеления. Всички бяха смаяни от приказния иконостас с ажурна дърворезба – дело на дебърски майстори.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s