За нас и за сайта

          Всички ние – енориаши на храм „Св. Димитър” (Хасково) – родители, учители, общественици, родолюбиви българи, които не се срамуват да изповядват с дух и истина вярата на нашите деди, всички ние , които черпим от тази безценна духовна съкровищница, всички за които християнството е тъждествено на светоотеческото православие, се обединихме около идеята за популяризиране на духовната традиция на българския народ и нейното разясняване и предаване на малки и големи.
          При ползване на сайта всеки може да потърси църковни вести или тема на споделения опит в църковния живот, всеки би могъл да опознае интелектуалните висини на вярата ни, да покрие пропуските в религиозната си култура – наследство от десетилетията държавен атеизъм, всеки би могъл да проникне в истинския смисъл на някои механично предавани религиозни форми, всеки би могъл да преподаде вярно и достъпно родното верую на своите деца.
          Очакваме ваши предложения, допълнения, въпроси и споделяне по темите, свързани с вярата, на нашата електронна поща – svetlinata.na.hrama@gmail.com.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s